Prisdryss til Dagbladet

De mange prisene Dagbladet fikk i 2012 viser Dagbladets flermedialitet; Årets avis, Den store journalistprisen, Årets innovasjon og Årets reportasjebilde var noen av prisene.

I mai 2012 ble Dagbladet tildelt den prestisjetunge prisen "Årets avis" under konferansen Nordiske mediedager. I juryens begrunnelse het det at "Årets avis er innovativ og har gjort store endringer i papir det er lagt merke til. De framstår med en entusiasme som er beundringsverdig med tanke på den tunge tiden de har bak seg."

Samme kveld ble Dagbladets journalister Trude Lorentzen, Eivind Sæther og fotograf Adrian Øhrn Johansen tildelt  "Den store journalistprisen".  De mottok den prestisjetunge prisen for artikkelen "Stillheten etterpå" og tre tilhørende kortfilmer som tok oss med inn i ungdomsrommene som står tomme etter 22. juli.

- Å vinne denne prisen er det største en journalist kan oppleve. Samtidig er ikke det noe vi vil feire med å danse på bordet. Saken er så hjerteskjærende, også for oss som har jobbet med den, at det er en delt glede, sa Trude Lorentzen, journalist i Dagbladet Magasinet etter tildelingen.


I tillegg mottok Dagbladet følgende priser i 2012:
- Unge Leseres-pris - for Dagbladet FREDAG
- Årets innovasjon - for samarbeidet med musikktjenesten Spotify
- Gull for Årest forbrukerside - Magasinsaken "En kur for alt"
- Sølv i kategorien Årets magasin - tildelt Magasinet
- Bronse for Årets nyskapning - tildelt God Torsdag
- Årets reportasjebilde - tildelt fotograf Benjamin Ward for den sterke bildeserien fra begravelsen til Andreas Dalby Grønnesby i Hamar Domkirke.
- Tre sølvmedaljer og to hederlige omtaler fra Society of News Design Scandinavia for designet av flere nyhetssider, deriblant førstesiden på ekstrautgaven 23. juli 2011.